10 ابزار رایگان طراحی وب سایت
تکنولوژی های طراحی وب سایت بسیار سریع حرکت می کنند. به نظر می رسد به سختی می توان آن را نگه داشت. هر ساله ابزار های جدید ظهور پیدا می کنند و این در حالی است که ابزار های قدیمی در کنار تکنولوژی های جدید قرا می گیرند.
توسعه فرانت اند یکی از بخش های بزرگ طراحی وب سایت تلقی می شود و به مسیر طراحی وب سایت افزوده شده است. آیا شما طراحی فرانت اند را به عنوان یک مجموعه مهارت و مسیری از طراحی وب سایت نگاه می کنید؟! برای توسعه قسمت فرانت اند وب سایت به مجموعه ای از ابزار ها نیازمندید تا مهارت های خود را سرعت بخشیده و به کسب و کار خود رونق ببخشید.
امروز قصد دارم 10 ابزار رایگان که توسعه دهنده وب سایت به خصوص فرانت اند کارها نیازمند هستند را برای شما معرفی کنم. این ابزار ها کاملا رایگان بوده و شما را در مسیر طراحی یک وب سایت فروشگاهی / شرکتی و …. همراهی خواهد کرد.
1- Grid Guide :
اولین ابزاری که من برای شما معرفی می کنم ( Grid.Guide ) نام دارد. این ابزار که وب اپ محسوب می شود، شما را قادر می سازد که شبکه بندی ها و گریدهایی را متناسب با پروژه های خود بسازید. این ابزار کوچک این امکان را به شما میدهد یک شبکه بندی از المان هایی که دارای سطر ها و ستون های خاص هستند را تعریف کنید و آن را بر اساس پروژه ی خود شخصی سازی کنید.
ابتدا شما باید در این وب سایت عرض مورد نظر خود را وارد کرده و در کنار این تعداد سطر ها و همچنین عرض جدا کننده های بین ستون ها را نیز تعریف کنید. بر اساس اطلاعات وارد شده، ابزار شروع به تولید چندین پیشنهاد برای گرید بندی وب سایت مورد طراحی شما می کند.
پیشنهاد هایی که ارائه شده در یک فرمت png نیز به نمایش در می آید که بتوانید این عکس را در فتوشاپ یا سایر بستر های طراحی وب سایت استفاده کنید. این ویژگی سبب می شود، شما گرید های وب سایت خود را بر اساس اندازه ی صفحه مورد نظر خود طراحی کنید ، بدون اینکه هر سری برای گرید بندی تنظیمات و محاسبات خاصی را محاسبه کنید.
2- Foundation :
بسیاری از توسعه دهندگان و فرانت اند کار ها بوت استرپ را ترجیح می دهند، و من هم باید اذعان کنم که بوت استرپ واقعا فوق العاده است. اما به تازگی بنیاد Zurb’s Foundation تعمیر و بازنگری اساسی بر روی فاندیشن انجام داده است. من فکر می کنم به همین اندازه که بازنگری صورت گرفته می توان نگاه ویژه و خاصی را دوباره بر روی فاندیشن انداخت.
فاندیشن همانند بوت استرپ است که با یک سری کلاس های از پیش تعریف شده css برای المان ها و دکمه ها. سایر موارد موجود بر روی وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما طراحی در این دو کتابخانه بسیار آسان است و شما به راحتی می توانید صفحه ای که بر اساس طرح شما صورت نگرفته را تغییر داده و شخصی سازی انجام دهید.
فاندیشن در ورژن نهایی خود از یک کتابخانه ای جدید به نام Foundation for Email را رونمایی کرده که می توان از آن برای توسعه ی ایمیل استفاده کرد.
هر دو کتابخانه ی اشاره شده، بسیار منحصر به فرد هستند و از طرف تیم Zurb به صورت کامل پشتیبانی می شود.
3- CodePen
اغلب توسعه دهنده های وب سایت ها، از ویرایشگر ها و ادیتور های ابری اطلاعاتی دارند و می دانند چگونه با استفاده از این سیستم ها می توانند کد نویسی کنند. شما می توانید درهر جایی و با هر کامپیوتری کد نویسی را انجام داده و پروژه ی خود را پیش برده و همچنین ذخیره و به اشتراک بگذارید.
با همه ی جهات بررسی شده مابین همه ی ادیتور های ابری می توان گفت CodePen یکی از بهترین ها باشد. کدپن بسیار سبک، واقعا قابل اطمینان، سهولت در استفاده و همیشه به روز رسانی های منظمی دارد.
قابل ذکر است که کدپن از بسیاری از کتابخانه های رایج دنیای وب بهره می برد. شما می توانید LESS یا SASS را در کد های css خود بهره ببرید و همچنین کتابخانه های مختلف html و php را به کار ببرید. بعلاوه اینکه شما می توانید کتابخانه های مختلفی که از نوع خارجی می باشد را به پروژه ی خود متصل کرده و از آن بهره ببرید.
کدپن را می توان بهترین ابزار برای طراحی و توسعه وب مخصوص فرانت اندکارها دانست.
4-Unheap
برای برنامه نویس های وب سایت بسیار دشوار که تازه ترین کتابخانه های جاوا اسکریپت را از وب سایت های مرجعی چون گیت هاب و … دنبال کنند و آنچه را که مد نظر دارند را با استفاده از این کتابخانه ها اجرایی کنند. در این میان وجود یک وب سایتی که لیستی از این کتابخانه ها به نمایش بگذارد ، احساس می شود.
شما با استفاده از وب سایت Unheap می توانید از آخرین کتابخانه های جاوا اسکریپت مطلع شوید، علاوه بر این با استفاده از دسته بندی های سر راستی که وجود داره به راحتی می تونید هر آنچه را که دلتان می خواهد را بیابید.
در واقع این وب سایت یک وب سایت از کتابخانه های جئ کوئری و جاوا اسکریپت می باشد. و جالب آن است که این وب سایت در فواصل زمانی مختلف آپدیت می شود.
5. LivePage
LivePage یک اکستنشن قوی و فوق العاده برای مرورگر گوگل کروم می باشد. این افزونه ی گوگل کروم را به راحتی می توانید دانلود کرده و بر روی مرورگر خود نصب کنید.
این افزونه ی گوگل کروم شما را از هر بار ریلود و تازه سازی صفحاتی که طراحی کرده اید ، بی نیاز می سازد. به این صورت که بعد از کدزنی شما در یک محیط لوکال دیگر نیازی به رفرش صفحه برای بازدید نتیجه کار نیست.
این افزونه در واقع این رفرش را برای شما انجام میدهد. با اینکه به نظر کار مهمی انجام نمی دهد ولی اگر یک طراح فرانت اند کار باشید و بخواهید روزانه هزاران بار این عمل را انجام دهید، در خواهید یافت که این حرکت چقدر می تواند آزار دهنده باشد.
شما به راحتی می توانید فایل های HTML / CSS / JS را در محیط لوکال خود به روز رسانی کنید و سپس آن را در یک محیط تقریبا live نتیجه ی کار را مشاهده کنید.
6. Fullpage Screen Capture
این ابزار گوگل کروم یکی از محبوب ترین اکستنشن های گوگل کروم می باشد که من همیشه ازش استفاده می کنم. در مواقعی که در نظر دارم یک طرح کلی بزنم و یا اینکه از یک وب سایت می خواهم نمونه برداری کنم، از این اکستنشن استفاده می کنم.
با استفاده از Capture Screen Fullpage می توانید یک تصویر کلی از یک صفحه وب سایت در فرمت PNG تهیه کنید. به راحتی در قسمت افزونه های گوگل کروم کلیک کرده و فرمت عکس خود را تعیین کنید تا بتوانید عکس را در صفحه ی سایت خود دریافت کنید.
7. WhatFont
یکی از مهم ترین بخش های هر وب سایتی فونت و تایپوگرافی آن می باشد. به طوری که قطعا زیبایی و جذابیت سایت را می توانید با استفاده از فونت دوچندان کنید.
یکی از مشکلاتی که اکثر طراح های وب سایت با آن درگیر هستند را می توان جستجوی فونت درخور برای وب سایت دانست. اگر ابزاری باشد که اگر در جایی از فونتی پسند کردیم اطلاعاتی بدهد ، قطعا کمک کار ما خواهد بود.
WhatFont یکی از دیگر از اکستنشن های گوگل کروم هست که طراح های وب سایت را در یافتن فونت مورد علاقه ی خود یاری می کند. زمانی که این افزونه را فعال می کنید با کلیک بر روی هر فونتی شما را از نام ، وزن و نوع فونت آگاه می کند. چه چیز از این بهتر ؟
8. Node/npm
این ویژگی می تواند بسیار واضح باشد ولی NODE توسعه وب سایت را دگرگون کرده است. node جاوا اسکریپت را به قسمت بک اند وب سایت ها می آورد و در نهایت یک خروجی NPM می دهد. این پکیج یکی از با سرعت ترین ها در رشد می باشد.
این ویژگی تقریبا بر اساس دلایل فوق العاده خوبی ضروری می باشد. در مواردی باید همه ی فرانت اند کار ها باید command line را یاد بگیرند چونکه این ابزار در حال حاضر برای جریان توسعه وب سایت یک امری حیاتی و ضروری می باشد. اما npm نیز بخشی از فرایند طراحی می باشد که با دستورات command line مدیریت می شود.
شما در هر زمان می توانید پکیج خود را دانلود کنید و آن را بروز رسانی کرده و از اسکریپت npm نیز استفاده کنید.
اگر قبلا از npm هیچی نشنیده اید و یا سعی نکرده اید درباره ی این پکیج تحقیق کنید ، به شدت توصیه می کنم از این ویژگی در طراحی سایت خود استفاده کنید.
9) Mobile Speed Tester :
گوگل طراحی بزرگ و خوب را می شناسد و همواره در تلاش هست تا به وب مستران در طراحی هر چه بهتر وب سایت ها کمک کند. یکی از بهترین ابزار ها برای همه ی وب مستران تست کننده سرعت وب سایت گوگل می باشد. گوگل در این ابزار خود وب سایت را بر اساس سرعت لودینگ و ریسپانسیوی بررسی و تحلیل می کند.
این ابزار طراحی ها خوب را می شناسد و از این رو برای ما پیشنهاد هایی برای ارتقاء وب سایت می دهد.
گرچه این ابزار برای تست همه جانبه و جامع یک وب سایت کمی و کاستی دارد. ولی در حالت کلی برای یک بررسی اجمالی وب سایت و نکته های ریزی که می تواند شما را پیشرفت دهد، بسیار مناسب است.
10) Responsive Test
آخرین ابزار از 10 ابزار رایگان طراحی وب سایت را تست ریسپانسوی سایت می باشد. این پروژه یکی از پروژه های رایگان است که بر روی گیت هاب منتشر شده است. این ابزار کمک می کند تا وب سایت ریسپانسوی را به طور کاملا آنلاین و راحت طراحی کنید.
شما به راحتی می توانید با وارد سازی یک url اندازه دلخواه ریسپانسیوی خود را به این پروژه بدهید تا پیشنهاد هایی برای طراحی ریسپانسوی ارائه دهد.
ما در این مقاله 10 ابزار رایگان طراحی وب سایت را برای شما با آدرس هر ابزار آوردیم تا شما از این ابزار ها استفاده کرده و پروژه های خود را گسترش دهید. به امید موفقیت همه ی وبمستران ایران زمین 🙂
یک پاسخ
بسیار عالی بود، جای تقدیر و تشکر داره