امروزه وب سایت ها یا به اختصار سایت ها یکی از اجزاء مهم زندگی بشر قلمداد می شوند. بسیاری از کارهای حیاتی و لازم زندگی ما بدون سایت ها اصلا امکان انجام ندارند. آیا زندگی بدون امکان رزرو آنلاین، بررسی خبر های روز دنیا، خریدهای آنلاین و …. را تصور کرده اید؟!
همه ی خدمات حوزه ی اینترنت بر بستر سایت انجام می شود. این سایت ها هستند که زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده اند و مزایای فوق العاده ای داشته اند. تا به امروز نزدیک 2 میلیارد وب سایت در دنیا طراحی و اجرا شده است.
اگر علاقمندید مفهوم ساده سایت، انواع و کاربرد ها آن را بدانید تا انتهای مقاله همراه ما باشید ….
سایت به زبان ساده
سایت ها شامل مجموعه ای از اطلاعات نظیر عکس، متن، فیلم و … تشکیل شده اند، که از طریق یک آدرس اینترنتی قابل دسترسی می باشند. همه ی اطلاعات بر روی سایت ها به صورت کاملا پیوسته و به هم مرتبط گرد هم می آیند. کاربر سایت به راحتی می تواند با استفاده از ابزار هایی نظیر منو و … در سایت پیمایش انجام دهد.
انواع سایت
سایت ها با اینکه در نگاه اول شبیه هم هستند ولی بسیار می توانند متفاوت و متنوع باشند. هر سایتی متناسب با موضوع سایت، از لحاظ ظاهری و ابزارهای طراحی متفاوت می باشند. در حالت کلی می توان سایت را به دو نوع استاتیک و داینامیک تقسیم بندی کرد.
سایت های استاتیک قادر به بروز رسانی اطلاعات اولیه نیستند. این سایت ها معمولا یک بار طراحی می شوند. بعد از آن چندین سال با اطلاعات اولیه جوابگوی نیاز مدیران سایت هستند. با گسترش انواع طراحی ها و به روز رسانی مداوم تکنولوژی ها، عملا این نوع سایت ها از رده خارج شده اند و سایت های داینامیک خیلی مورد استفاده قرار می گیرند.
سایت های داینامیک امکان مدیریت و بروز رسانی داده ها را به مدیر وب سایت می دهند. در این نوع از سایت ها می توانیم پویایی مطالب را کاملا لمس کنیم. سایت داینامیک در چند سال اخیر جای سایت استاتیک را گرفته و با استقبال خوبی مواجه شده اند.
سایت ها از نظر کارکرد قابل دسته بندی هستند. سایت ها می توانند خبری، فروشگاهی، شرکتی و …. باشند. قطعا طراحی سایت هر موضوعی متفاوت است. طراح سایت بایستی با در نظر گرفتن امکانات مد نظر کارفرما اقدام به طراحی نماید.
سایت چگونه طراحی می شود؟
سبک طراحی و ابزارهای مورد استفاده در طراحی سایت، خیلی به تیم طراحی وابسته است. معمولا توسعه دهنده ها از یک زبان برنامه نویسی و همچنین html و css برای ظاهر وب سایت استفاده می کنند. در حال حاضر درصد زیادی از وب سایت ها با استفاده از زبان برنامه نویسی PHP طراحی می شوند.
با توجه به اینکه طراحی وب سایت با زبان های برنامه نویسی نیاز به آموزش و مهارت دارد. بسیاری از علاقمندان سایت به دنبال ایجاد سایت بدون دانش فنی بودند. این طرز تفکر در بین علاقمندان گسترش یافت تا در دنیای وب برای این نیاز، مفهوم CMS گسترش دادند. CMS ها بستری برای افراد تازه کار و علاقمند هست که توانست به بهترین شکل علاقمندان را راضی نگه دارد.
برای سایت داشتن به چه مواردی نیاز دارم؟
افراد علاقمندی که می خواهند وب سایت داشته باشند در قدم اول برای وب سایت خود باید یک نام انتخاب کنند. این نام در دنیای وب منحصر به فرد است. هر کسی در دنیا اگر نام کسب و کار شما را در مرورگر وارد کند، در صورت وجود وب سایت ، دیتا های شما به نمایش در خواهد آمد.
بعد از اینکه نامی برای وب سایت خود انتخاب کردید، قدم دوم لازم است هاست ( محل نگهداری دیتا ها ) از شرکت های ارائه دهنده این خدمات تهیه کنید. پس از این موارد، اگر خود توانایی طراحی وب سایت داشته باشید، می توانید با توجه به موضوع خود اقدام به طراحی کنید.
ولی اگر چنانچه خیلی مهارت کافی نداشته باشید. می توانید همه ی موارد را به یک شرکت طراحی وب سایت واگذار کنید. این شرکت باید نمونه کارهای مناسب و همچنین از مهارت های لازم برخوردار باشد.
ویژگی های یک سایت خوب
ویژگی های متعددی بسته به موضوع وب سایت، می توانیم برای سایت خوب بشماریم. تعدادی از این ویژگی ها بین همه ی موضوعات یکسان می باشند. در زیر لیستی از ویژگی های لازم برای سایت آورده شده است…..
- سرعت لودینگ بالا
- ظاهری مناسب کسب و کار
- تجربه ی کاربری آسان
- در دسترس بودن
- عاری از مشکلات و خطاهای فلج کننده
- قابلیت سئو پذیری اولیه
- و ……
سایت چه مزیت هایی برای کسب و کار شما دارد ؟
دلایل فوق العاده زیادی برای ایجاد وب سایت برای کسب و کار ها وجود دارد. تقریبا همه ی کسب و کار های فیزیکی الان می توانند از مزیت های سایت بهره ببرند. در کل با توجه به گسترش اینترنت در ایران با کاربری حدود 70 میلیونی دیگر شکی برای راه اندازی سایت وجود ندارد. حالا چند ویژگی و مزیت مهم سایت برای کسب و کار مرور می کنیم….
- ایجاد و توسعه برندینگ
- ارائه خدمات به صورت گسترده
- کاهش هزینه های تبلیغات
- امکان همگامی با رقبای کسب و کار
- دسترسی به کسب و کار در 7 روز هفته و 24 ساعت شبانه روز