اکثر افراد علاقمند به طراحی سایت با چالش ” برنامه نویسی و طراحی اختصاصی در مقابل طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوا ( CMS ) ” مواجه می شوند. انتخاب یکی از این دو گزینه بسیار دشوار و در مواردی گمراه کننده است. هر کدام از این دو انتخاب مسیر و پلن اجرایی مخصوصی دارند.
در مواردی بین هواداران طراحی اختصاصی و طراحی با سیستم مدیریت محتوایی تعصب بی جا دیده می شود. اما انتخاب هر گزینه می تواند با توجه به شرایط کسب وکاری تعریف شود. در بعضی موارد باید از سیستم مدیریت محتوایی برای طراحی سایت استفاده کنیم و گاها براساس ویژگی ها و نیاز های سایت، می بایست از سیستم و طراحی اختصاصی بهره برد.
در چه مواردی باید از طراحی و برنامه نویسی اختصاصی استفاده کنیم؟
معیار های مختلفی برای به کار گیری طراحی اختصاصی وجود دارد. با این حال به نظر می رسد اگر سایت مورد انتظار شما پیچیدگی و ویژگی های خاصی می طلبد، نیاز به طراحی اختصاصی دارید. معمولا این چنین سایت هایی امکانات منحصر به فردی برای کاربران ارائه می کنند. چون این امکانات اولین بار انجام می شود بهترین مسیر طراحی اختصاصی است.
اگر در جستجو های طرح برای سایت خود نمونه ی مشابه ای پیدا نکردید و برای راه اندازی سایت نیاز به مشاوره های فنی داشتید، می توانید گزینه ی طراحی اختصاصی انتخاب کنید. در نظر گرفتن فراوانی افراد متخصص در آن زبان برنامه نویسی و تکنولوژی ها و میزان بودجه ی شما می تواند در انتخاب طراحی اختصاصی برای سایت تعیین کننده باشند.
آیلاوب با تجربه ی 10 ساله ای که دارد این نوید را به شما می دهد که بیش از 95 درصد سایت ها در ابتدای مسیر می توانند از سیستم مدیریت محتوایی برای طراحی و راه اندازی استفاده کنند. اگر سرعت در انجام کار برای شما مهم باشد، ما پیشنهاد می کنیم راه اندازی سایت با سیستم مدیریت محتوا انجام دهید.
سیستم مدیریت محتوایی (CMS) چیست؟
سیستم مدیریت محتوا که ترجمه شده عبارت content management system است، برای پوشش نیاز علاقمندان به طراحی سایت بدون درگیری با دانش و تکنولوژی های برنامه نویسی ابداع شده است. افرادی که از سیتم مدیریت محتوا برای راه اندازی سایت استفاده می کنند، در واقع مهم ترین بخش سایت محتوا و خدمات ارائه شده می دانند. پس اصلا مهم نیست که طراحی اختصاصی برای سایت داشته باشند.
در طرف دیگر این نیاز برنامه نویس هایی قرار دارند که از طریق برطرف سازی نیاز کاربر کسب درآمد دارند. با توجه به نیاز علاقمندان به طراحی سایت بدون برنامه نویسی مفهوم سیستم مدیریت محتوایی به وجود آمد. در ادامه با 10 مزیت عمده سیستم مدیریت محتوا آشنا می شویم با ما همراه باشید…..
10 مزیت عمده سیستم مدیریت محتوا ( CMS )
مزیت اول : هسته متن باز
این مزیت فوق العاده میزان ماندگاری و پیشرفت CMS ها افزایش داده است. به طور مثال وردپرس به عنوان محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا با زبان برنامه نویسی php طراحی و به صورت هسته متن باز در دنیا استفاده می شود. افراد متخصص فوق العاده حرفه ای بر روی هسته وردپرس در حال کد زنی می باشند. این تلاش ها در شکل نسخه ها و بروزرسانی های منظم مشاهده می شود.
مزیت دوم : بروز رسانی های مداوم
مزیت دوم از دل مزیت اول استخراج شده است. برای اینکه امکانات و مشکلات احتمالی اشکال زدایی شود، برنامه نویس های هسته وردپرس بروزرسانی های مداوم ارائه می کنند. بعلاوه اینکه نیاز ها و امکانات لازم برای کاربر ها در بروزرسانی ها مد نظر قرار می گیرد. این ویژگی پویایی و پیشرفت سیستم مدیریت محتوایی را تنظیم می کند.
در حالت کلی بروز رسانی مزیت مهم CMS ها قلمداد می شود.
مزیت سوم : امنیت بالا سیستم مدیریت محتوا
مبحث امنیت در دنیا فوق العاده مهم و حیاتی است. با این وجود امنیت در هر سیستم نسبی می باشد. به این معنی که امنیت 100 درصد برای هیچ سیستمی تعریف نشده است. سایت ها و اپلیکیشن های مختلفی هر روزه از باگ و مورد امنیتی خبر می دهند.
در هر بروزرسانی CMS به خصوص وردپرس باگ های امنیتی مختلفی ایجاد یا بروزرسانی می شود. تعداد بروز رسانی و همچنین اعضای زیاد هسته وردپرس گواه امنیت بالای این سیستم می باشد.
مزیت چهارم : بخش گرافیکی و آسان مدیریت
قطعا استفاده آسان کاربران جهت مدیریت سیستم فوق العاده مهم می باشد. کاربر باید به راحتی با سیستم کار کرده و نیاز های کسب و کار در سایت پوشش دهد. به طور مثال وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا از یک رابط کاربری گرافیکی و فوق العاده آسان برای مدیریت بهره می برد.
مزیت پنجم : هزینه ی پایین
هزینه راه اندازی سایت می تواند بسیار تعیین کننده باشد. به خصوص در اوایل کسب و کار بودجه بندی اهمیت زیادی برای دوام حرفه نقش ایفا می کند. هسته سیستم مدیریت محتوا ( تاکید ما بر روی وردپرس می باشد ) رایگان در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. و همچنین بسیاری از امکانات لازم برای طراحی سایت در این سیستم باز رایگان می باشد. ولی همه ی امکانات رایگان نیست و برای داشتن سایت حرفه ای نیاز به هزینه کردن، دارید.
ولی در مقایسه با سیستم اختصاصی و برنامه نویسی فوق العاده هزینه کمی برای سیستم مدیریت محتوا می توانیم تصور کنیم.
مزیت ششم :توسعه پذیری
به طور کلی سیستمی که قابل توسعه نباشد از میزان محبوبیت کمتری برخوردار است. مدیر سایت برای طراحی بخش های مختلف احتمالا امکانات و طرح های خاصی مد نظر قرار می دهد. به طور مثال برای طراحی سایت شرکتی، مدیری علاقمند به راه اندازی محاسبه آنلاین قیمت است. سیستم باید قابل توسعه باشد تا این امکان راه اندازی شود.
وردپرس به عنوان رهبر سیستم مدیریت محتوا که بیش از 80 درصد سایت های دنیا را پشتیبانی می کند. قابلیت توسعه پذیری وردپرس در بخش ظاهری با قالب ( theme ) و امکانات با افزونه ( plugin ) به وقوع پیوسته است.
مزیت هفتم : سرعت در طراحی
مولفه سرعت به عنوان یکی از المان های پیشرفت برای مدیران کسب و کارها بسیار اهمیت دارد. در وردپرس با امکانات آماده ی در دسترس، سرعت طراحی به طرز باور نکردنی بالا رفته است. در طراحی سایت با CMS، با قالب و چند افزونه جانبی میتوان حتی در کمتر از یک روز سایتی طراحی کرد. البته با توجه به امکانات و پیچیدگی های سایت زمان طراحی میتواند افزایش یا کاهش داشته باشد. با این وجود نسبت به طراحی سایت با سیستم اختصاصی زمان کمتری نیاز است.
مزیت هشتم :امکانات اولیه برای بهینه سازی سایت در موتور های جستجو
یکی از پر چالش ترین مراحل راه اندازی سایت بهینه سازی آن برای موتور های جستجو می باشد. تقریبا سایتی که در نتایج گوگل به عنوان مهم ترین موتور جستجو نمایش داده نشود، اصلا وجود خارجی ندارد. مثال معروفی در این زمینه به این ترتیب است که اگر در صفحه دوم مرده ای را دفن کنید، هیچکس او را نخواهد یافت.
برای سئو ( SEO ) سایت نیاز به یکسری ویژگی ها در بخش مدیریت سیستم پایه سایت هستیم. وردپرس و سایر سیستم ها ویژگی هایی از قبیل مدیریت پیوند های یکتا، امکان قرار دادن url و سایر امکانات برای سئو تدارک دیده است.
مزیت نهم : افراد متخصص در حوزه CMS ها
قانون مهمی که مدیر هر سایتی جهت انتخاب تکنولوژی طراحی باید مد نظر قرار دهد، تعداد افراد متخصص در آن حوزه می باشد. اگر تعداد افراد زیاد باشد قطعا مشکلات کمتری تجربه خواهند کرد. برای مثال اگر سایت با یک زبان برنامه نویسی طراحی شود که فقط 10 نفر در ایران در آن زبان متخصص هستند، مشکلاتی نظیر نشر حقوق بالا و متکی بودن سایت و کسب و کار به برنامه نویس شاهد خواهد بود.
سیستم های مدیریت محتوا با همه گیری که در دنیا شاهد هست، افراد زیادی علاقمند به توسعه آن را دارند. قطعا این مزیت میزان وابستگی سایت ( کسب و کار اینترنتی ) به برنامه نویس و مدیریت بودجه ی بهتری رقم خواهد زد.
مزیت دهم : مارکت و فروشگاه ی فروش امکانات CMS
روال در CMS ها به این ترتیب است که طراح ها و برنامه نویس های فعال، نیاز های سایت های CMS محور را شناسایی می کنند و برای این نیاز ها ویجت های مخصوصی طراحی می شود. حال در دنیای وب مارکت هایی برای اتصال مدیران سایت به طراح های ویجت ها وجود دارند.
در ایران نیز شما برای وردپرس، مارکت های مختلفی می توانید پیدا کرده و امکان خاص و مد نظر سایت را تامین کنید. مزیت دهم یکی دیگر از مزیت های عمده سیستم مدیریت محتوا نسبت به سیستم اختصاصی است.
10 مزیت عمده سیستم مدیریت محتوا ( CMS ) نسبت به سیستم اختصاصی می تواند دید بهتری در انتخاب روش طراحی سایت در اختیار شما قرار دهد. با این وجود نیاز است که مشورت های دقیق تری با شرکت ها یا افراد متخصص داشته باشید. تا زمانی که امکانات و انتظارات خود از سایت را واضح و شفاف بیان نکنید، قطعا در انتخاب با مشکل مواجه خواهید شد.
آیلاوب با تجربه ی 10 ساله در طراحی سایت شرکتی در خدمت شماست، می توانید با ما تماس بگیرد . یا اینکه از طریق صفحه طراحی سایت شرکتی یا طراحی سایت فروشگاهی اطلاعات لازم را به دست آورید.